Alopecia

Om u een inzicht te geven in de begrippen die in onze brochure en website voorkomen. Ook kunnen deze in het consult besproken worden en daarom hebben wij hieronder de begrippen in een lijst samengesteld. Per begrip geven wij u een korte uitleg. Mocht u meer vragen hebben over deze begrippen neem dan gerust contact met ons op.

Alopecia is de benaming van de haaraandoening die het natuurlijke proces van haargroei, overgang en afbraak verstoort.

Androgenetica

Dit is een type haaruitval en kaalheid dat het meest voorkomt. Het zijn voornamelijk mannen waarbij dit voorkomt. Ook is dit type erfelijk.

Areata

Deze aandoening kenmerkt zich door kale plekken in ovale vormen. Deze ovaalvormige kale plekken zijn te vinden op de hoofdhuid. De plekken verdwijnen meestal binnen 4 tot 10 maanden. Het probleem is dat deze aandoening op ieder moment weer op kan komen dagen.

Diffusa

Dit type haaruitval ontstaat vaak als gevolg van het gebruik van geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker en hypofyse. Ook middelen die worden gebruikt om de werking van de schildklier te verbeteren kunnen dit type haaruitval tot gevolg hebben.

Totalis of Universalis

Dit is een haaraandoening waarbij al het lichaamshaar uitvalt. Deze aandoening heeft een zeer grote impact op het lichaam omdat werkelijk elke haar op het lichaam verdwijnt.

Traction Alopecia

Dit is een vorm van blijvend haarverlies die ontstaat omdat het haar extreem strak wordt getrokken door bijvoorbeeld haarextensies.

Alepocia Ophiasis

Dit is een vorm van Alopecia Areata waarbij haaruitval plaatsvindt aan de haargrens. Deze haaraandoening kan iedereen krijgen ongeacht geslacht, leeftijd of ras.

Lichen Planopilaris

Bij deze aandoening hebben de haarzakjes in de hoofdhuid een beschadiging opgelopen. Deze aandoening wordt vaak opgelopen wanneer het afweersysteem een ongewone reactie geeft op stress, infecties of geneesmiddelen.

Trichotillomanie

Trichotillomanie is een impuls controle stoornis. Deze stoornis zorgt ervoor dat een persoon zijn of haar eigen haar er uit trekt.

De oplossingen van Echt Haar Kliniek

Voor alle bovenstaande haaraandoeningen biedt Mooi Echt Haar een unieke en permanente oplossing. Wij zorgen met onze speciale reconstructiemethodes voor dat uw nieuwe haar precies zo aanvult en er uitziet als uw eigen haar ongeacht het kapsel dat u wilt en heeft. Wij kunnen alles maken wat u wilt en van echt haar.  

Vraag voor meer informatie nu onze brochure of neem contact op aan!

Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*