Haaruitval bij mannen komt in verschillende vormen voor en begint meestal zo ronde de leeftijd van 40. Het haarverlies komt in verschillende vormen voor. Vaak start het met dunner wordend haar of een terugtrekkende haargrens.

 

Het proces van haaruitval mannen?

Het kan op verschillende manieren tevoorschijn komen. Haaruitval. Het kan door erfelijkheid bepaald worden maar kan ook zo zijn dat het vroegtijdig kaal worden in de familie zit. Als dit het geval is, is de kans groot dat u er ook op jongere leeftijd mee te maken krijgt. Het dunner worden van het haar begint meestal op de kruin. Daarnaast kunt u merken dat de haargrens terugtrekt en de inhammen steeds groter worden.

 

Is haaruitval mannen normaal?

Normaliter verliest een gezonde man zo’n 50 tot 100 haren per dag. Na het uitvallen van een haar wordt deze vervangen door een nieuwe. Wanneer het uitvallen van het haar overmatig gebeurd en daarbij geen nieuwe haren voor in de plaats komen is er sprake van haaruitval of beginnende kaalheid.

 

Het natuurlijk verlopen van haaruitval bij mannen wijst op Alopecia Androgenetica. Dit begint met kale plekken op het achterhoofd. De hoofdhuid zal steeds zichtbaarder zijn te beginnen bij de kruin. Vroegtijdige kaalheid kan al optreden bij mannen tussen de 20 en 25 jaar oud. Op een leeftijd van 70 jaar heeft bijna 90 procent van de mannen wel ervaring met een bepaalde vorm van kaalheid.

 

Welke factoren spelen een rol?

Bij haaruitval mannen zijn een aantal factoren die meespelen. Waaronder leeftijd, erfelijkheid en hormoonhuishouding. Een verkeerd voedingspatroon, te veel alcohol gebruik, te veel stress, weinig slaap en medicijngebruik kunnen allemaal leiden tot haaruitval. Haaruitval kan zichzelf verergeren. Kale plekken op het hoofd krijgen namelijk een lagere bloedtoevoer wat weer zorgt voor meer haaruitval.

 

Alles al geprobeerd?

Heeft u last van haaruitval. En voelt u zich nog te jong om dit te accepteren. Ga dan voor de oplossing van mooi echt haar kliniek. Wacht niet langer en ga over tot actie.