Heeft lang haar andere verzorging nodig dan kort haar? Wat in ieder geval wel bekend is, is dat lang haar langer mee gaat en minder last heeft van beschadiging. Lang haar is romantisch en vrouwelijk. Om zulk haar mooi en gezond te houden is verzorging belangrijk. Het heeft meer verzorging nodig dan kort haar. Lang haar is namelijk ook ‘’oud’’ haar. Haar dat 30 centimeter lang is zou bijna drie jaar oud zijn.

 

Milde verzorging

De voorkeur gaat uit naar verzorgingsproducten die niet schadelijk of agressief zijn. Denk aan een conditioner, masker of natuurlijke middelen.

 

Hoofdhuid gezond

Om het haar gezond en lang mooi wilt houden zal de hoofhuid ook gezond moeten zijn. Als u last heeft van roos, jeuk of irritatie is de hoofdhuid niet gezond. U kunt hierdoor juist meer haaruitval krijgen en dan kan zorgen voor kale plekken.

 

Was het haar voorzichtig

Was uw haar niet met heet water. Beter is het om lauwwarm water te gebruiken. Masseer de shampoo voorzichtig in en zorg dat u alles uitspoelt. Hiermee blijven er geen restjes achter in het haar. Na het wassen kunt u het haar het beste droog deppen. Ga nooit met een handdoek dringen of wrijven. Het beste is om het haar natuurlijk op te drogen. Van een föhn of stijltang kan het haar beschadigen.

 

Bescherming en voorkom beschadiging

Bescherm uw haar tegen de zon en andere schadelijke factoren. Denk aan het zwemmen in chloorwater of bepaalde shampoo met chemicaliën. Voorkom ook dat het haar beschadigd raakt. Het kan namelijk voor gespleten punten zorgen. Draag een losse vlecht, ook tijdens het slapen.